Пуштање терориста из Горње Маоче и бугојанских бомбаша на слободу доказ је непостојања правне државе и бесмислености рада Суда и Тужилаштва БиХ које су приватизоване јавне институције у рукама бошњачког политичког круга, став је невладине организације „Кроација либертас“.„Правосуђе БиХ у рукама Бошњака поставило је нове темеље за стварање исламске шеријатске државе на Балкану. Пуштање исламских терориста је у ствари сигнал бошњачке политике вехабијама за нове терористичке нападе након чега ће изражавати жаљења без икаквих даљих посљедица по починиоце и наручиоце, а све у циљу стварања чисте бошњачке исламске државе. Максималним кажњавањем Хрвата и Срба за најситнија дјела, а пуштањем исламских терориста и комплетних терористичких ћелија да се бране са слободе су гурнули БиХ у врх земаља покровитеља тероризма“, саопштено је из ове невладине организације.

Држава која штити терористе, каже се у саопштењу, шаље лошу поруку домаћој и свјетској јавности које само могу ишчекивати даље нападе и живјети у страху од терора. „Сљедећа жртва исламског терора могла би постати безперспективна БиХ и дејтонски успостављени мир, уколико вехабије и босански сљедбеници Ал Каиде нападну цивиле и полицију у Мостару, Бањалуци или амбасаду неке западне земље, те изазову велике цивилне жртве и страдања и Бошњака и осталих грађана“, истиче „Кроација либертас“.

Ова невладина организација наглашава да је судска пракса „бошњачког правосуђа“ у БиХ показала да исламски терористи који су убили или су били спремни убити неколико стотина цивила или полицајаца за Суд и Тужилаштво БиХ не представљају никакву опасност и могу се бранити са слободе иако су признали како још нису предали цјелокупан експлозив и оружје након извршеног терористичког акта, а чак су најавили нове нападе и одмазду.

„Критеријуми правосуђа БиХ су очито постављени према шеријатском закону чије је увођење и најавио /поглавар Исламске заједнице у БиХ/ Мустафа Церић чији миљеници, вехабије и исламски терористи разних профила, сасвим легално могу вршити терористичка недјела и убијати цивиле, полицајце и замјенике министара некажњено“, наглашава се у саопштењу ове невладине организације.

Правосуђе у БиХ и институције безбједности које у БиХ контролишу Бошњаци, додаје се, сврстало је БиХ „на страну Сила осовине зла и овакво понашање може бити кажњено међународним санкцијама и распадом у којем ће своје мјесто под сунцем угледати и Исламска Република БиХ која је одавно чланица Организације Исламских земаља али без њених проевропских и продемократских конститутивних народа“.

„Оружје, експлозив и муниција која потиче из БиХ, а којом пред носом федералној полицији, која је опет у рукама бошњачке политике и Бошњака, тргује /бивши и садашњи бошњачки члан Предсједништва БиХ/ Харис Силајџић и Бакир Изетбеговић и може се пронаћи у Италији, Шпанији и Сјеверној Ирској, као и у Ираку, Авганистану и Палестини је иранскога поријекла и већ дуже вријеме пријети изазивањем распада дејтонске БиХ“, закључује Невладина организација „Кроација либертас“.

Суд БиХ укинуо је у петак притвор и одредио мјере забране Ријаду Рустемпашићу, Абдулаху Ханџићу и Едису Велићу, оптуженим за тероризам, удруживање ради чињења кривичних дјела и неовлаштени промет оружјем и војном опремом, те производима двојне намјене.

Мјере забране обухватају забрану напуштања мјеста боравишта /кућни притвор/, забрану путовања уз привремено одузимање важећих путних исправа-пасоша издатих на име оптужених, уз забрану издавања нових пасоша, као и забрану кориштења личних карата за прелазак државне границе, забрану међусобног састајања као и састајања са свједоцима у овом предмету и обавезно јављање надлежним полицијским станицама једном дневно.

Према оптужници, Рустемпашић је организовао групу којој су приступили Ханџић и Велић, а која је имала циљ да изврши дестабилизацију уставног поретка БиХ извршавањем терористичког напада на један од заједничких идентификованих објеката како би изазвали озбиљно застрашивање становништва и дестабилизовали стање у БиХ.

На списку мета о којима су чланови групе расправљали, према оптужници, налазила су се „хрватска мјеста за вријеме католичког Божића, напад на ‘Влахе’ током православног Божића, напад на ЛОТ тимове ЕУФОР-а на територији Бугојна, напад на припаднике Армије БиХ стациониране у Рајловцу, који су се спремали за одлазак у Ирак“ и друге објекте.

Ostavi poruku