Влада Србије још увек није саопштила колику ће почетну цену одредити у тендеру, али медији спекулишу да ће Србија за 51 одсто телекома тражити најмање милијарду и 400 милиона евра.Ако се те спекулације покажу истинитим, то ће значити да влада од будућег власника тражи да плати нешто више него што је проценио приватизациони саветник.

Мултинационална банка “Сити груп”, наиме, процењује да читав Телеком вреди две милијарде и 430 милиона евра, што би значило да 51 одсто фирме вреди око милијарду и 240 милиона.

У медијима се спекулише да су, осим Дојче Телекома, за куповину српске фирме заинтересовани и Аустриа Телеком, египатски Ораском, Франс Телеком и шведски „Телија сонера“.

Купац ће аутоматски постати и већински власник телекомуникационе фирме М-Тел у Црној Гори и Телекома Републике Српске, будући да те две фирме послују у саставу Телекома Србије.

Саветник премијера Мирка Цветковића и професор Економског факултета у Београду изјавио је за ТВ Б92 да је од кључног значаја да влада не дозволи да се новац добијен продајом телекома прелије у текућу потрошњу, него да се инвестира у инфраструктуру.

Ostavi poruku