Предсједавајућа Дома народа парламента БиХ Душанка Мајкић оцијенила је да су лидери Бошњака потпуно незаинтересовани за рјешавање питања вехабијског покрета и упозорила да је само питање који ће бити њихов наредни напад.Мајкићева је истакла да није добро што Заједничка комисија за одбрану и безбједност парламента БиХ, која је расправљала о терористичком нападу на Полицијску станицу у Бугојну, као и о акцији у Горњој Маочи, није добила задовољавајућу информацију и одговор колике су пријетње вехабијског покрета у БиХ.

Наводећи да је и даље непознато колико има припадника вехабијског покрета у БиХ, она је рекла да се из информација које је недавно дао директор ОБА Алмир Џуво да их је више од 3 000 – не може закључити да је стављена тачка на причу о њиховој бројности.

Она је подсјетила да представници Бошњака, који су и чланови надлежних комисија, нису жељели да се заузму како би дошли до одговора, него су наставили да бојкотују ту причу на различите начине.

„Један од бесмислених начина и, наочиглед потпуно провидних, јесте и покушај да се направи паралела између опасности од вехабија и понашања предсједника Владе Републике Српске Милорада Додика“, истакла је Мајкићева за “Фокус“.

Она је рекла да је очигледно да и Исламска вјерска заједница у БиХ подржава то зло, јер није показала примјер на који начин се изборити с тим.

Мајкићева је оцијенила бесмисленим приједлог министра безбједности БиХ Садика Ахметовића да овај проблем буде ријешен додатним надлежностима на нивоу БиХ, јер је то наставак неуставне политичке приче да се приграбе што веће надлежности за БиХ које претходно треба отети од Српске.

Ostavi poruku