Сви британски дневници данас извештавају да је влада у Лондону, у оквиру мера штедње, одлучила да затвори 192 независне државне агенције, називајући тај потез „ломачом агенција“ и „судњим даном за државни апарат“.„Гардијан“, оцењује да ће последице тог судњег дана у неким случајевима бити позитивне, а у некима катастрофалне. Мало ко ће, наводи лист, зажалити због затварања посебног савета који је британском министарству иностраних послова бирао одговарајућа вина за званичне пријеме и вечере.

Међутим, гашење агенција које су обављале важне послове у здравству, заштити потрошача и правосуђу изазива озбиљну забринуост, наводи лист.

Биће, на пример, затворено тело које је помагало грађанима да се боре за своја права са моћним енергетским компанијама, банкама и авиопревозницима, преноси ББЦ.

Иста судбина чека и тело које је надгледало казнене установе за малолетнике или савет који је издавао дозволе за рад приватним агенцијама за обезбеђење.

„Гардијан“ сумња да ће влада остварити неку велику уштеду, јер ће послови које су обављале агенције које се гасе сада само бити пребачени на друге делове државне администрације.

Ostavi poruku