Двадесет два члана Српске радикалне странке /СРС/ Републике Српске /РС/ напустили су радикале и приступили Демократском народном савезу /ДНС/.Ново Грујић, досадашњи предсједник бањалучког Градског одбора /ГО/ СРС РС, данас је новинарима у Бањалуци рекао да је синоћњој сједници овог тијела присуствовало 26 чланова странке, од којих су 22, укључујући и њега, напустила странку због лошег резултата на општим изборима у БиХ.

Грујић је рекао да је предсједника СРС РС Миланка Михајлицу раније позвао да присуствује сједници, али да се он није одазвао.

Он је оцијенио да је Михајлица више водио кампању СДС-у и ПДП-у, наводећи да је бањалучки ГО био запостављен и да није добио ни марку за вођење кампање за опште изборе у БиХ.

Грујић је додао да је резултат такве кампање 2 000 гласова у Бањалуци, од чега је он добио 1000 гласова.

На питање новинара да ли је тражио неку од функција у ДНС-у или могућој коалицији, Грујић је то негирао наводећи да је тражено „само да се чланови равномјерно распореде по мјесним и градским одборима“.

Лидер  СРС Миланко Михајлица изјавио је да су ови чланови напустили странку ради личних разлога, а не због лоших изборних резултата.

Потпредсједник ДНС-а Недељко Чубриловић, који је и предсједник ГО те странке у Бањалуци, рекао је да му је драго што су скоро сви чланови ГО СРС РС приступили ДНС-у.

Према његовим ријечима, за приступ ДНС-у јавили су се и неки други општински одбори СРС РС, прије свега Соколац и Братунац.

Чубриловић је оцијенио да многи приступају ДНС-у јер странка има мото – РС изнад свега, те због тога што се партија залаже за поштивање Дејтонског споразума и јер се противи преношењу надлежности.

Ostavi poruku