Naslovna Vijesti Dejanović: Poruka parlamentima regiona

Dejanović: Poruka parlamentima regiona

0

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović izjavila je da je parlament usvajanjem Deklaraciju o osudi zločina učinjenih nad pripadnicima srpskog naroda i građanima Srbije podsetio da su sve žrtave iste, ali i poslao poruku parlamentima država regiona da razmišljaju o tome.Suština deklaracije jeste da podsetimo da su sve žrtve iste, rekla je sinoć Dejanovićeva Tanjugu, posle usvajanje deklaracije.

Ona je dodala da očekuje da i parlamenti drugih država regiona shvate da je bol zbog žrtava u Srbiji onaj koji treba podeliti sa najdubljim saosećanjem uz osudu zločina.

Prema njenim rečima, usvajanje deklaracije predstavlja i poruku drugima parlamentima da razmišljaju o tome kako smo mi razmišljali prilikom donošenja tog dokumenta.

Skupština Srbije usvojila je sinoć Deklaraciju o osudi zločina učinjenih nad pripadnicima srpskog naroda i građanima Srbije, kojom se najoštrije osuđuju zločini u oružanim sukobima u bivšoj Jugoslaviji tokom 90-ih godina i izražava žaljenje i solidarnost sa žrtvama NATO bombardovanja.

U deklaraciji, Skupština Srbije najoštrije osuđuje zločine nad Srbima u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, na Kosovu i Metohiji i poziva parlamente drugih zemalja, pre svega sa prostora bivše Jugoslavije, da osude te zločine.

Skupština izražava i žaljenje i solidarnost sa žrtvama NATO bombardovanja i uverenje da mir i stabilnost počivaju na poštovanju međunarodnog prava, te poziva sve međunarodne činioce da tragaju za mirovnim rešenjima kako se takve žrtve nikada ne bi ponovile.

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version