Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović izjavila je da je parlament usvajanjem Deklaraciju o osudi zločina učinjenih nad pripadnicima srpskog naroda i građanima Srbije podsetio da su sve žrtave iste, ali i poslao poruku parlamentima država regiona da razmišljaju o tome.Suština deklaracije jeste da podsetimo da su sve žrtve iste, rekla je sinoć Dejanovićeva Tanjugu, posle usvajanje deklaracije.

Ona je dodala da očekuje da i parlamenti drugih država regiona shvate da je bol zbog žrtava u Srbiji onaj koji treba podeliti sa najdubljim saosećanjem uz osudu zločina.

Prema njenim rečima, usvajanje deklaracije predstavlja i poruku drugima parlamentima da razmišljaju o tome kako smo mi razmišljali prilikom donošenja tog dokumenta.

Skupština Srbije usvojila je sinoć Deklaraciju o osudi zločina učinjenih nad pripadnicima srpskog naroda i građanima Srbije, kojom se najoštrije osuđuju zločini u oružanim sukobima u bivšoj Jugoslaviji tokom 90-ih godina i izražava žaljenje i solidarnost sa žrtvama NATO bombardovanja.

U deklaraciji, Skupština Srbije najoštrije osuđuje zločine nad Srbima u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, na Kosovu i Metohiji i poziva parlamente drugih zemalja, pre svega sa prostora bivše Jugoslavije, da osude te zločine.

Skupština izražava i žaljenje i solidarnost sa žrtvama NATO bombardovanja i uverenje da mir i stabilnost počivaju na poštovanju međunarodnog prava, te poziva sve međunarodne činioce da tragaju za mirovnim rešenjima kako se takve žrtve nikada ne bi ponovile.

Ostavi poruku