Председница Скупштине Србије Славица Ђукић-Дејановић изјавила је да је парламент усвајањем Декларацију о осуди злочина учињених над припадницима српског народа и грађанима Србије подсетио да су све жртаве исте, али и послао поруку парламентима држава региона да размишљају о томе.Суштина декларације јесте да подсетимо да су све жртве исте, рекла је синоћ Дејановићева Тањугу, после усвајање декларације.

Она је додала да очекује да и парламенти других држава региона схвате да је бол због жртава у Србији онај који треба поделити са најдубљим саосећањем уз осуду злочина.

Према њеним речима, усвајање декларације представља и поруку другима парламентима да размишљају о томе како смо ми размишљали приликом доношења тог документа.

Скупштина Србије усвојила је синоћ Декларацију о осуди злочина учињених над припадницима српског народа и грађанима Србије, којом се најоштрије осуђују злочини у оружаним сукобима у бившој Југославији током 90-их година и изражава жаљење и солидарност са жртвама НАТО бомбардовања.

У декларацији, Скупштина Србије најоштрије осуђује злочине над Србима у Хрватској, Босни и Херцеговини, на Косову и Метохији и позива парламенте других земаља, пре свега са простора бивше Југославије, да осуде те злочине.

Скупштина изражава и жаљење и солидарност са жртвама НАТО бомбардовања и уверење да мир и стабилност почивају на поштовању међународног права, те позива све међународне чиниоце да трагају за мировним решењима како се такве жртве никада не би поновиле.

Ostavi poruku