Суд БиХ тачку на случај Бранимира Главаш, осуђеног на осам година затвора због злочина над Србима 1992. године у Осијеку, ставиће тек идућег мјесеца, потврдила је портпарол Суда БиХ Селма Хаџић.Она каже да Главашеви адвокати још нису уложили жалбу на потврђивање пресуде, те да им рок истиче за 15 дана.

„Случај Главаш“ ће на одлучивање доћи релативно брзо послије подношења жалбе одбране на одлуку, јер је брзо одлучено и о потврђивању хрватске пресуде у БиХ, рекла је Хаџићева за „Глас Српске“.

Она је додала је да ће се „случај Главаш“ разматрати већ сљедећег мјесеца, када би могла да буде донесена и коначна одлука.

Главаш се тренутно налази у притвору Суда БиХ, гдје чека коначну одлуку Суда и да пресуда постане правоснажна када ће бити пребачен у КПЗ Зеница.

„Глас Српске“ раније је сазнао да Главаша у зеничком затвору чека мјесто библиотекара и посебан третман у ћелији са телевизором, засебним тоалетом и другим погодностима.

Главаш је у Хрватској у мају ове године правоснажно осуђен на осам година затвора због ратних злочина над српским цивилима у Осијеку 1991. године, а прошле године у мају, након изрицања првостепене пресуде, побјегао је у БиХ, захваљујући имунитету посланика у Сабору.

Доношењем правоснажне пресуде, стекли су се услови да казну издржава у БиХ, а на основу споразума о међусобном извршавању судских одлука код кривичних дјела које су Хрватска и БиХ потписале у фебруару.

Ostavi poruku