Saobraćaj teretnih motornih vozila potpuno je normalizovan na svim graničnim prelazima u BiH, potvrđeno je jutros Srni u Operativnom centru Granične policije BiH.Do normalizacije teretnog saobraćaja došlo je nakon jučerašnjeg postizanja dogovora o prekidu štrajka autoprevoznika u Republici Srpskoj /RS/.

Kako je već saopštio Auto-moto savez RS, od sinoć je u toku deblokiranje carinskih terminala na graničnim prelazima u RS.

Granični prelazi Rača, Vardište i Uvac prohodni su za sve kategorije vozila, a na graničnom prelazu Orašje na izlazu iz BiH teretna vozila čekaju oko pola sata, dok saobraćaj putničkih vozila i autobusa teče uz kraća zadržavanja.

Prelaz u Šamcu sinoć je odblokiran, a sa graničnog prelaza u Gradišci počelo je povlačenje kamiona.

Autoprevoznici su počeli da se povlače i sa graničnog prelaza Karakaj nakon što su čuli da je postignut sporazum o pravilniku o licenciranju.

Nakon sedam dana mirnih protesta autoprevoznika za unutrašnji i međunarodni transport iz RS koji su nezadovoljni izmjenama Pravilnika o primjenama licenci za vozače u teretnom drumskom prevozu, juče je u Sarajevu postignut dogovor da primjena tog pravilnika bude prolongirana do 30. juna naredne godine.

Ostavi poruku