Naslovna Vijesti Uskoro istraga o finansijerima “Obraza”

Uskoro istraga o finansijerima “Obraza”

0

Srpsko tužilaštvo pokrenuće uskoro istragu o tome ko finansira pokret „Obraz“ i slične organizacije, saznaje beogradski „Blic“ u tužilaštvu.Istraga će pomoći u otkrivanju lica koja iz sjenke upravljaju ovom organizacijom i njenim vođom Mladenom Obradovićem, koji je uhapšen uoči nereda u Beogradu, na dan održavanja „Parade ponosa“.

Prema dosadašnjim saznanjima istražnih organa, „Obraz“ i Obradović ranije nisu dobijali znatnije sume novca. Međutim, u poslednje vrijeme, uoči nereda, došlo je do značajnijeg priliva sredstava toj organizaciji, sumnjaju u tužilaštvu.

Izvori „Blica“ ne isključuju mogućnost da „Obraz“ ima materijalnu podršku srodnih ekstremnih organizacija, i to iz Rusije.

Istraga na rasvetljavanju nereda koji su u nedjelju, 10. oktobra, izbili u Beogradu nastavljena je hapšenjem najbližih saradnika vođe „Obraza“.

„Beogradska policija juče je uhapsila jednog od glavnih Obradovićevih saradnika Aleksandra Živkovića /27/, rodom iz Leskovca, koji je u nedelju rukovodio jednom grupom izgrednika na ulicama Beograda“, rekao je za ovaj list izvor iz MUP-a Srbije.

On navodi da je akcija policije trenutno usmjerena na hapšenje svih izgrednika koji su u nedelju počinili krivična djela, ali i da se paralelno pokreće istraga na utvrđivanju ko stoji iza aktivnosti „Obraza“ i ko finansira desničarske organizacije u Srbiji.

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version