Fudbalska utakmica izmedju reprezentacija Italije i Srbije, u okviru C grupe kvalifikacija za prvenstvo Evrope, prekinuta je sinoć u Djenovi nakon incidenata koje su izazvali navijači iz Srbije, zbog čega će državni tim Srbije sasvim izvesno snositi posledice.Da li će to biti gubitak bodova bez borbe, visoka novčana kazna našem savezu ili čak diskvalifikacija iz daljeg takmičenja ostaje da se vidi, ali sramota koja je naneta srpskom fudbalu sigurno predstavlja nevidjen skandal.

Divljačkim ponašanjem huligani su punih 35 minuta odložili početak susreta na stadionu „Luidji Feraris“ ubacivanjem baklji, dimnih bombi i raznih predmeta u teren. Neki su se čak popeli na ogradu oko terena, a kada su incidenti pojačani pred intoniranje himni škotski sudija Krejg Tomson je odlučio da pošalje igrače u svlačionicu dok se situacija ne smiri.

Policija je u medjuvremenu izolovala srpske navijače na tribinama i činilo se da su strasti smirene i da tenzija polako pada, pa je utakmica, nakon apela srpskih reprezentativaca, počela sa zakašnjenjem. Ništa, medjutim, nije vredelo. Ostrašćeni „navijači“ nastavili su sa divljanjem, da bi posle samo nekoliko minuta igre i bačenih baklji u teren sudija definitivno prekinuo susret.

Neredima na stadionu prethodio je skandalozan napad istih navijača na reprezentativnog golmana Vladimira Stojkovića oko sat uoči utakmice. Vandali su bakljama gadjali autobus sa našim reprezentativcima vredjajući Stojkovića sa kojim su pokušali i fizički da se obračunaju.

Ostavi poruku