SHARE

Фудбалска утакмица измедју репрезентација Италије и Србије, у оквиру Ц групе квалификација за првенство Европе, прекинута је синоћ у Дјенови након инцидената које су изазвали навијачи из Србије, због чега ће државни тим Србије сасвим извесно сносити последице.Да ли ће то бити губитак бодова без борбе, висока новчана казна нашем савезу или чак дисквалификација из даљег такмичења остаје да се види, али срамота која је нанета српском фудбалу сигурно представља невидјен скандал.

Дивљачким понашањем хулигани су пуних 35 минута одложили почетак сусрета на стадиону “Луидји Ферарис” убацивањем бакљи, димних бомби и разних предмета у терен. Неки су се чак попели на ограду око терена, а када су инциденти појачани пред интонирање химни шкотски судија Крејг Томсон је одлучио да пошаље играче у свлачионицу док се ситуација не смири.

Полиција је у медјувремену изоловала српске навијаче на трибинама и чинило се да су страсти смирене и да тензија полако пада, па је утакмица, након апела српских репрезентативаца, почела са закашњењем. Ништа, медјутим, није вредело. Острашћени “навијачи” наставили су са дивљањем, да би после само неколико минута игре и бачених бакљи у терен судија дефинитивно прекинуо сусрет.

Нередима на стадиону претходио је скандалозан напад истих навијача на репрезентативног голмана Владимира Стојковића око сат уочи утакмице. Вандали су бакљама гадјали аутобус са нашим репрезентативцима вредјајући Стојковића са којим су покушали и физички да се обрачунају.

SHARE

Оставите одговор