Naslovna Vijesti Klintonova danas u Sarajevu

Klintonova danas u Sarajevu

0

Američki državni sekretar Hilari Klinton danas će u Sarajevu otvoriti novu zgradu Ambasade SAD u BiH i razgovarati sa članovima Predsjedništva BiH.Klintonova, koja je noćas stigla u BiH u okviru svoje prve balkanske turneje, prema nezvaničnim saznanjima Srne, trebalo bi da razgovara sa dosadašnjim i budućim članovima Predsjedništva BiH.

Obraćanje Klintonove u prostorijama Ambasade SAD, kojem će prisustvovati i predsjednik Republike Srpske (RS) Rajko Kuzmanović i premijer RS Milorad Dodik, planirano je za 11.15 časova.

Predviđen i razgovor Klintonove sa studentima iz BiH u zgradi Narodnog pozorišta.

Američki zvaničnici ranije su najavili da će Klintonova tokom susreta sa političkim liderima u BiH još jednom naglasiti spremnost SAD da pomognu evroatlanskoj integraciji zemlje, ali i podsjetiti na obaveze koje BiH mora sama da realizuje.

Pomoćnik državnog sekretara SAD za Evropu i Aziju Filip Gordon izjavio je da američki državni sekretar tokom posjete BiH neće donijeti „novi ustav“, istakavši da ustavne promjene moraju biti rezultat unutrašnjeg dogovora.

Klintonova iz Sarajeva danas poslijepodne odlazi u Beograd, koji je druga stanica njene blakanske turneje.

Nakon toga Klintonova će sutra posjetiti Prištinu, odakle odlazi u Brisel, gdje će razgovarti sa evropskim zvaničnicima.

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version