Sve aktivnosti u vezi sa obezbjeđivanjem američkog državnog sekretara Hilari Klinton tokom njene posjete BiH teku prema zacrtanoj dinamici, rečeno je danas Srni u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (Sipa).Portparol Sipe Željka Kujundžija podsjetila je da je formiran operativni štab za obezbjeđivanje Klintonove, koja večeras stiže u Sarajevo.

Osim službenika Sipe, koji koordinišu svim aktivnostima, operativni štab čine i pripadnici Federalne uprave policije, Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, Granične policije BiH i Obavještajno-bezbjednosne agencije, ali Kujundžija nije mogla navesti koliko će pripadnika ovih bezbjednosnih agencija biti angažovano.

Ona je istakla da će javnost iz bezbjednosnih razloga o obimu i načinu obezbjeđenja Klintonove biti naknadno informisana.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo najavljeno je da će za vrijeme posjete Klintonove u Sarajevu povremeno biti potpuno obustavljan saobraćaj na pojedinim saobraćajnicama.

Građanima je sugerisano da što manje koriste privatna vozila da se ne bi stvarala nepotrebna gužva i eventualne neželjene situacije.

Klintonova će, u okviru prve balkanske turneje, večeras stići u Sarajevo, gdje će sutra otvoriti novu zgradu Ambasade SAD, osmu po veličini ambasadu ove zemlje u Evropi.

Ostavi poruku