Све активности у вези са обезбјеђивањем америчког државног секретара Хилари Клинтон током њене посјете БиХ теку према зацртаној динамици, речено је данас Срни у Државној агенцији за истраге и заштиту (Сипа).Портпарол Сипе Жељка Кујунџија подсјетила је да је формиран оперативни штаб за обезбјеђивање Клинтонове, која вечерас стиже у Сарајево.

Осим службеника Сипе, који координишу свим активностима, оперативни штаб чине и припадници Федералне управе полиције, Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево, Граничне полиције БиХ и Обавјештајно-безбједносне агенције, али Кујунџија није могла навести колико ће припадника ових безбједносних агенција бити ангажовано.

Она је истакла да ће јавност из безбједносних разлога о обиму и начину обезбјеђења Клинтонове бити накнадно информисана.

Из МУП-а Кантона Сарајево најављено је да ће за вријеме посјете Клинтонове у Сарајеву повремено бити потпуно обустављан саобраћај на појединим саобраћајницама.

Грађанима је сугерисано да што мање користе приватна возила да се не би стварала непотребна гужва и евентуалне нежељене ситуације.

Клинтонова ће, у оквиру прве балканске турнеје, вечерас стићи у Сарајево, гдје ће сутра отворити нову зграду Амбасаде САД, осму по величини амбасаду ове земље у Европи.

Ostavi poruku