Naslovna Bosna i Hercegovina Uhapšen i Žarko Milanović

Uhapšen i Žarko Milanović

0

Policija Kantona Sarajeva noćas je, po nalogu Specijalnog tužilaštva Republike Srpske (RS), lišila slobode Žarka Milanovića iz Banjaluke zbog sumnje da pripada kriminalnoj grupi koja je organizovala otmicu banjalučkog biznismena vlasnika kafića „Kajak“ Stanislava Koljančića, potvrđeno je BN TV u MUP-u KS. Pored MIlanovića, uhapšen je I Tomislav Budimir iz Sarajeva, a obojica su noćas predate CJB Istočno Sarajevo. Rano jutros oko 4 časa, Milanović i Budimir su predati u Specijalno tužilaštvo RS, potvrđeno je BN TV.

U petak su slobode lišeni i Saud Filipović, bivši ministra pravde u Vladi Dragana Mikerevića, i Izet Šahinović iz Bihaća, koji su, takođe, osumnjičeni da su članovi organizovane kriminalne grupe koja je izvršila Koljančićevu otmicu.

Zbog učešća u otmici juče određen jednomjesečni pritvor Daliboru Džombiću, koji je ranije uhapšen.

Šef Odjeljenja za istrage Specijalnog tužilaštva RS Darko Ilić potvrdio je ranije da dosadašnjom istragom Tužilaštvo pribavilo dokaze koji upućuju na to da je ova kriminalna grupa duži vremenski period planirala otmicu Koljančića u namjeri da pribavi višemilionsku protivpravnu imovinsku korist.

Filipović, koji je notar u Prijedoru, sumnjiči se i da je nezakonito sačinio notarske isprave na štetu Koljančića, saznaje Srna u Specijalnom tužilaštvu. Srna saznaje da je Šahinović, nosilac „zlatnog ljiljana“, bivši pripadnik 505. bužimske brigade takozvane Armije BiH. Do 2002. godine bio je komandant Jedince za podršku MUP-a Unsko-sanskog kantona.

Četrdesetpetogodišnji Stanislav Koljančić otet je u utorak 5. oktobra, a njegov nestanak prijavila je supruga. Koljančić je pronađen pretučen dan kasnije u večernjim časovima.

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version