SHARE

Власник тржног центра “Фис” Витез Перо Гудељ рекао је да стране обавјештајне службе знају ко је наручилац терористичког напада на овај центар од прије двије године, када је у екпслозији једно лице погинуло, а више повријеђено.“У `Фис` у протекло вријеме редовно навраћају представници страних обавјештајних служби, који тврде да знају ко је наручилац овог терористичког чина. Тврде да је правосуђе корумпирано и да је овај случај до краја неријешен”, рекао је Гудељ.

Он је додао да има сазнања да се у овај случај умијешала и политика, те помогла да се неки докази прикрију.

“За мене лично ово је тероризам намијењен за 2500 запослених и наивно убијање људи који су се у датом тренутку налазили у објекту”, рекао је Гудељ за загребачки “Вечерњи лист”, издање за БиХ.

Он је изразио бојазан да ће овај случај бити потпуно заборављен. “Желим похвалити полицијске снаге на брзом откривању појединаца у овом случају, али сматрам да правосуђе није одрадило свој посао до краја”, рекао је Гудељ.

Јуче су се навршиле двије године од напада у пословно-продајном центру “Фис” у Витезу, када је у експлозији погинуо радник обезбјеђења Звонко Барбић, Јосип Шарић је тешко повријеђен, док је више радника задобило лакше тјелесне повреде.

Суд БиХ је првостепеном пресудом осудио Суада Ђидића на девет година затвора због тога што је направио експлозивну направу која је експлодирала 9. октобра 2008. године у пословно-продајном центру “Фис”.

Амир Ибрахими је за исто кривично дјело осуђен на двије године затвора, након што је пристао на нагодбу са тужилаштвом и признања да је непознату особу упутио Суаду Ђидићу да за њега направи експлозивну направу. Тужилаштво је одустало од оптужбе за тероризам. На пресуду Суда жалили су се и тужиоци и адвокати осуђених.

SHARE