Предсједник Савеза за бољу будућност БиХ Фахрудин Радончић изјавио је јутрос, након састанка са комесаром за проширење ЕУ Штефаном Филеом, да само добар унутрашњи, међунационални и унутарбошњачки договор БиХ води напријед.Радончић је рекао да је разговор са Филеом био веома конструктиван и обострано врло информативан.

“Разговарали смо о политичкој ситуацији. Било је ријечи о свему што БиХ води напријед. Само добар унутрашњи, међунационални и унутарбошњачки договор БиХ води напријед“, рекао је Радончић новинарима у Сарајеву.

Он је истакао да на данашњем састанку није било ријечи о процесу формирања власти у БиХ.

Након састанка са Радончићем, Филе је почео састанак са предсједником Социјалдемократске партије БиХ Златком Лагумџијом.

Филе ће се након тога састати и са члановима Предсједништва БиХ. Планирани су и сусрети са предсједником и потпредсједником СДА Сулејманом Тихићем и Бакиром Изетбеговићем, те представником ХДЗ-а БиХ Ником Лозанчићем.

Након тих састанака планиран је и сусрет са предсједником СНСД-а Милорадом Додиком, који је јуче потврдио да ће се састати са Филеом и истакао да ће током овог разговора заступати став да је бесмислено радити било шта на реформама у БиХ док је ту ОХР. Састанак са Филеом потврдио је и лидер СДС-а Младен Босић.

Очекује се да ће састанци са политичким лидерима бити завршени до 12.30 часова.

Ostavi poruku