Комесар за проширење ЕУ Штефан Филе наставио је јутрос посјету БиХ сусретом са лидером Савеза за бољу будућност БиХ Фахрудином Радончићем, а након тога са предсједником СДП-а БиХ Златком Лагумџијом.Филе се након тога састао и са члановима Предсједништва БиХ.

Планирани су и сусрети са предсједником и потпредсједником СДА Сулејманом Тихићем и Бакиром Изетбеговићем, те представником ХДЗ-а БиХ Ником Лозанчићем.

Након тих састанака планиран је и сусрет са предсједником СНСД-а Милорадом Додиком, који је јуче потврдио да ће се састати са Филеом и истакао да ће током овог разговора заступати став да је бесмислено радити било шта на реформама у БиХ док је ту ОХР.

Састанак са Филеом потврдио је и лидер СДС-а Младен Босић.

Из Делегације ЕУ у БиХ раније је најављено да ће Филе са саговорницима разговарати о кључним питањима у вези са односом између БиХ и ЕУ, те реформама које су потребне БиХ на њеном путу европских интеграција. Очекује се да ће састанци са политичким лидерима бити завршени до 12.30 часова.

Од представника политички странка Срна незванично сазнаје да су отказани сусрети Филеа са предсједником ПДП-а Младеном Иванићем и ХДЗ 1990 Божом Љубићем.

Филе ће присуствовати церемонији потписивања Меморандума о разумијевању о микрофинансијској помоћи ЕУ за БиХ у износу од 100 милиона евра.

Филе ће се састати и са шефовима дипломатских мисија ЕУ које су акредитоване у БиХ.

Филе је синоћ стигао у БиХ и разговарао са члановима регионалне невладине организације Игманска иницијатива.

Ostavi poruku