Naslovna Vijesti Protest zbog postavljanja teleomunikacione opreme Euleksa

Protest zbog postavljanja teleomunikacione opreme Euleksa

0

Građani Leposavića okupili su se danas na administrativnom prelazu Jarinje zahtevajući od predstavnika Euleksa i opštinskih vlasti u ovom gradu na severu Kosova da im objasne zbog čega su tamo instalirane telekomunikacione antene.Portparol Euleksa Hans Kristijan Klasing izjavio je Tanjugu da su antene, koje su postavljene na prelazima Jarinje kod Leposavića i Brnjak kod Zubinog Potoka, isključivo za potrebe komunikacije osoblja misije EU.

Okupljeni građani na prelazu Jarinje kažu da se pribojavaju instalisanja antena kosovskih mobilnih operatera koji bi mogli biti prethodnica za nasilno uklanjanje predajnika srpskih mobilnih operatera koji funkcionišu još jedino u ovom delu Kosova.

Oni ističu da nadležni moraju o akcijama na vreme da informišu javnost kako ih ne bi dovodili pred svršen čin i destabilizovali situaciju.

Klasing je dodao da su uređaji za komunikaciju koji su postavljeni na ova dva prelaza samo za internu komunikaciju Euleksa, u cilju povezivanja internet i telefonskih veza.

„To nema nikakve veze sa pričom o predajnicima mobilne telefonije na Kosovu,na jugu ili severu. Pričamo o tehničkim uređajima za internu komunikaciju“, tvrdi Klasing.

On je dodao da ljudi protestuju protiv postavljanja antena, ali da je u pitanju isključivo stvar Euleksa i nema nikakve veze sa problemom oko mobilne komunikacije na Kosovu.

Funkcioner Srpske napredne stranke Bojan Jakoljević rekao je da građani čekaju da im se neko obrati, u prvom redu predstavnici  opštinske vlasti u Leposaviću i saopšte šta je po sredi.

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version