Naslovna Vijesti Tadić:Srbija čini sve da uhapsi preostale haške begunce

Tadić:Srbija čini sve da uhapsi preostale haške begunce

0

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da ne može da se isključi mogućnost da Holandija ponovo blokira evropske integracije Srbije, dodavši da Srbija čini sve da preostali haški optužnici budu uhapšeni.„Nadam se da do toga neće doći i mi činimo sve da preostali haški optuženici budu uhapšeni“, rekao je Tadić sinoć RTS-u.

Govoreći o budućem dijalogu Beograda i Prištine, Tadić je istakao da je sa visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku i bezbednost  Ketrin Ešton dogovorio da Unija vodi te pregovore.

„Da nismo upadali u sistemske greške u prošlosti danas bi bilo više manevarskog prostora, ali i danas možemo voditi aktivnu spoljnu politiku vezanu za Kosovo. Nije nemoguće da bude uslovljavanja, ali moramo da vodimo politiku koja izbegava zamke“, naglasio je predsednik Srbije.

On je kazao i da je Rusija pravovremeno bila obaveštavana o svim potezima Srbije i da i nema nikakve primedbe sa njihove strane.

Tadić je ocenio da je najbrži mogući trenutak za ulazak Srbije u EU 2016, ali da to može da bude i 2035. godina, „ako se ne bude dobro radilo“.

„Očekujem da bi kandidatura mogla da bude prosledjena u najskorije vreme i verujem da bi mogli da dobijemo status kandidata krajem sledeće ili početkom 2012. godine“, naveo je Tadić.

On je rekao i da je zadovoljan radom premijera Mirka Cvetkovića.

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version