Предсједник Српске радикалне странке Републике Српске (СРС РС) Миланко Михајлица изјавио је незадовољан изборним резултатом СРС РС, без обзира што ће странка имати свог представника у парламенту РС, због чега ће понудити на располагање мандат предсједника странке.Он је рекао да ће, без обзира на то, и даље наставити да се бави политиком и опозиционо наступати.

Михајлица је оцијенио да су кандидати Коалиције „Заједно за Српску“ за српског члана Предсједништва Младен Иванић и предсједника РС Огњен Тадић остварили добар изборни резултат, те да би Иванић сигурно био побједник ових избора да није било 10 одсто неважећих гласачких листића и, како тврди, прекрајања изборне воље грађана у РС.

Лидер радикала рекао је на данашњој конференцији за новинаре у Бањалуци да општи избори у БиХ нису били слободни, фер и демократски.

Истичући да СРС РС поштује изборну вољу грађана РС, Михајлица је оптужио владајуће странке – СНСД, ДНС и Социјалистичку партију да су злоупотребиле јавна и буџетска средства у предизборној кампањи и да су „режимски медији утицали на изборне резултате“.

Ostavi poruku