Кандидат СНСД-а за предсједника Републике Српске (РС) Милорад Додик рекао је да очекује побједу и да ће избори бити фер и поштени, демократски и потпуно легитимни.„Изборни процес и легитимитет избора чувају статус РС и могу да предодреде њен статус у будућности. Сигуран сам да већина људи сматра да РС треба ојачати субјективитет, суверенитет и статус“, рекао је Додик новинарима у Лакташима, гдје је гласао.

Он је истакао да се одговорност РС и њена снага огледају у изборном процесу.

„Имамо јединствену прилику да на сваким изборима потврдимо наш идентитет и субјективност. У оквиру онога што народ потврди као политичку опцију, тако ћемо и дјеловати у наредном периоду“, истакао је Додик.

Он је поновио да очекује побједу на изборима за предсједника РС, као и побједу Небојше Радмановића за члана Предсједништва БиХ из РС.

„Очекујем да ће СНСД на листама за парламенте РС и БиХ добити више оде 50 одсто подршке. Мислим да су све релевантне анкете то и показале и да атмосфера коју смо имали у предизборној кампањи и број људи који се окупио потврђује да је то потпуно реална опција и очекивање“, нагласио је Додик.

Одговарајући на питање како ће дјеловати уколико буде изабран за предсједника РС, Додик је рекао да ће наставити да ради на јачању субјективитета Српске.

„РС треба и мора да ојача вјеру у себе саму. Чинићу све да објединим све снаге у РС и региону за бољу перцепцију Српске и јачање њеног статуса“, рекао је Додик и оцијенио да избори у првом дијелу протичу у доброј атмосфери, додавши да нигдје до сада СНСД није евидентирао ексцес.

Ostavi poruku