Уочи вечерашње фудбалске утакмице Хајдук – Андерлехт, у Сплиту је током ноћи јутра забиљежено више инцидената, ухапшене су 24 особе, оштећено је једно полицијско возило, нападнуто је најмање 12 белгијских навијача, а од нападача су заплијењени електрични каблови, сјекира, нож, дрвена мотка, шрафцигер и неколико „бенгалки“.

Први инцидент догодио се ноћас око 1.30 на Прерадовићевом шеталишту, када је више мушкараца напало шесторицу Белгијанаца, од којих је један остао без новчаника са 1.500 куна, јављају хрватски медији.

Нападачи су опљачкали Белгијанца, а потом му скинули патике и бацили га на под. По доласку полиције покушали су побјећи, али су тројица ипак ухапшена и приведена у полицијску станицу. Једном од нападача одузета је телескопска палица.

Други обрачун догодио се јутрос око 10.20 у Матошевој улици, када су нападнута шесторица Белгијанаца, а двојица су повријеђена. Њих су напала петорица мушкараца, од којих су тројица одмах ухапшена, док полиција за двојицом још трага.

Нешто послије поноћи полиција је затекла више особа у Штросмајеровом парку које су се, према полицијском извјештају, припремале за нарушавање јавног реда и мира. На лицу мјеста полиција је ухапсила 13 особа, код којих су пронађени електрични каблови, двије „бенгалке“ и један шрафцигер. Том приликом један од ухапшених је разбио стакло на полицијском возилу.

Истовремено, у Загребачкој улици заустављено је возило „опел астра“ сплитских регистарских ознака у којем је било шест мушкараца. Претресом аутомобила пронађена је сјекира, нож, дрвена мотка и једна „бенгалка“. Затечени мушкарци ће бити прекршајно обрађени.

Због ових догађаја Сплит је под појачаним полицијским надзором.

Сплитски Хајдук и бриселски Андерлехт састају се вечерас од 19.00 часова у другом колу Лиге Европе.

Ostavi poruku