SHARE

Српски тужилац за ратне злочине Владимир Вукчевић изјавио је да руководству Хашког суда нико из Акционог тима за лоцирање и хапшење хашких оптуженика никада није давао гаранције око хапшења Ратка Младића.Вукчевић, који је координатор тог тима, рекао је да су у досадашњим контактима с представницима Хашког трибунала предочаване све активности које се предузимају како би се двојица преосталих хашких бегунаца – Младић и Горан Хаџић, нашли у Хагу.

То је, како је рекао, довољно да следећи извештај главног хашког тужиоца Сержа Брамерца о сарадњи Србије са тим трибуналом буде позитиван, с обзиром да су и последња два била таква.

Српски тужилац за ратне злочине је за Телевизију Б92 рекао да последња изјава Брамерца, у којој је позвао ЕУ да изврши притисак на Србију због недовољне сарадње са Хагом, није пореметила комуникацију Србије и Хашког трибунала.

Он је додао да је и сам забринут због тога што је Младић још увек на слободи.

“Док год Младић није у Хагу, ја сам забринут”, истакао је Вукчевић и напоменуо да српски органи чине све да тај посао буде завршен и да су сада на правом трагу.

Вукчевић је додао да уочи доласка Брамерца у Србију 8. новембра очекује да добра сарадња буде настављена, као и “однос поверења”, који је, како је рекао, “мало” пореметила Брамерцова “непрецизна” изјава.

SHARE

Оставите одговор