Srpski tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević izjavio je da rukovodstvu Haškog suda niko iz Akcionog tima za lociranje i hapšenje haških optuženika nikada nije davao garancije oko hapšenja Ratka Mladića.Vukčević, koji je koordinator tog tima, rekao je da su u dosadašnjim kontaktima s predstavnicima Haškog tribunala predočavane sve aktivnosti koje se preduzimaju kako bi se dvojica preostalih haških begunaca – Mladić i Goran Hadžić, našli u Hagu.

To je, kako je rekao, dovoljno da sledeći izveštaj glavnog haškog tužioca Serža Bramerca o saradnji Srbije sa tim tribunalom bude pozitivan, s obzirom da su i poslednja dva bila takva.

Srpski tužilac za ratne zločine je za Televiziju B92 rekao da poslednja izjava Bramerca, u kojoj je pozvao EU da izvrši pritisak na Srbiju zbog nedovoljne saradnje sa Hagom, nije poremetila komunikaciju Srbije i Haškog tribunala.

On je dodao da je i sam zabrinut zbog toga što je Mladić još uvek na slobodi.

„Dok god Mladić nije u Hagu, ja sam zabrinut“, istakao je Vukčević i napomenuo da srpski organi čine sve da taj posao bude završen i da su sada na pravom tragu.

Vukčević je dodao da uoči dolaska Bramerca u Srbiju 8. novembra očekuje da dobra saradnja bude nastavljena, kao i „odnos poverenja“, koji je, kako je rekao, „malo“ poremetila Bramercova „neprecizna“ izjava.

Ostavi poruku