Ministarstvo odbrane Srbije demantovalo je danas navode Borisa Aleksića, pravnog savetnika Vojislava Šešelja, prema kojima je načelnik VMA general-major Miodrag Jevtić odbio da odobri kardiologu Zdravku M. Mijailoviću da predsedniku SRS pruži medicinsku pomoć.Prema evidenciji Ministarstva odbrane, poslednji zahtev Šešelja u vezi sa  angažovanjem lekara sa VMA radi pregleda upućen je u julu 2009. godine i tom zahtevu se izašlo u susret, ističe se u saopštenju Ministarstva.

U saopštenju se navodi da, posle toga, nije bilo obraćanja Šešelja, odnosno njegove odbrane i zahteva koji bi se odnosili na angažovanje lekara VMA.

Ministarstvo odbrane nastaviće, kao i do sada, u skladu sa propisima i procedurama, da pruža neophodnu pomoć svim našim gradjanima koji se nalaze u Haškom tribunalu, ističe se u saopštenju i podseća da se svi zahtevi okrivljenih i osudjenih pred sudom u Hagu, Ministarstvu odbrane dostavljaju posredstvom Nacionalnog saveta za saradnju s Medjunarodnim tribunalom u Hagu.

Aleksić je na konferenciji za novinare SRS, održanoj 26. septembra, rekao da je Komitet za odbranu Šešelja podneo zahtev nadležnim organima za smenu načelnika VMA  general-majora Miodraga Jevtića, jer je odbio da odobri kardiologu dr Zdravku M. Mijailoviću da pruži pomoć Šešelju.

Ostavi poruku