SHARE

Министарство одбране Србије демантовало је данас наводе Бориса Алексића, правног саветника Војислава Шешеља, према којима је начелник ВМА генерал-мајор Миодраг Јевтић одбио да одобри кардиологу Здравку М. Мијаиловићу да председнику СРС пружи медицинску помоћ.Према евиденцији Министарства одбране, последњи захтев Шешеља у вези са  ангажовањем лекара са ВМА ради прегледа упућен је у јулу 2009. године и том захтеву се изашло у сусрет, истиче се у саопштењу Министарства.

У саопштењу се наводи да, после тога, није било обраћања Шешеља, односно његове одбране и захтева који би се односили на ангажовање лекара ВМА.

Министарство одбране наставиће, као и до сада, у складу са прописима и процедурама, да пружа неопходну помоћ свим нашим градјанима који се налазе у Хашком трибуналу, истиче се у саопштењу и подсећа да се сви захтеви окривљених и осудјених пред судом у Хагу, Министарству одбране достављају посредством Националног савета за сарадњу с Медјународним трибуналом у Хагу.

Алексић је на конференцији за новинаре СРС, одржаној 26. септембра, рекао да је Комитет за одбрану Шешеља поднео захтев надлежним органима за смену начелника ВМА  генерал-мајора Миодрага Јевтића, јер је одбио да одобри кардиологу др Здравку М. Мијаиловићу да пружи помоћ Шешељу.

SHARE

Оставите одговор