Замјеник министра иностраних послова БиХ Ана Тришић-Бабић каже да је предсједавајући Предсједништва БиХ Харис Силајџић злоупотријебио засједање Генералне скупштине УН и да је својих пет минута за говорницом искористио за предизборну кампању.

Она је навела да је Силајџић отишао у Њујорк да би показао свом бирачком тијелу како се, наводно, бори за БиХ.

„У цијелој причи чуди што његови бирачи, које он придобија фотографијама и саопштењима из Америке, још вјерују да је БиХ у центру пажње међународне заједнице. Они не виде да је то прича на којој само Силајџић стално инсистира“, рекла је Тришић-Бабић за „Прес“.

Она је оцијенила да то нема везе са истином и да том причом Силајџић практично обмањује своје бираче и цијелу јавност.

Тришић- Бабић је нагласила да је Силајџићево блаћење Републике Српске /РС/ усмјерено против БиХ, додајући да „колико се год он клео у БиХ и колико год БиХ било у имену његове странке, чињеница је да та партија све што ради, ради искључиво против ове земље“.

Она сматра да су Силајџић и министар иностраних послова БиХ Свен Алкалај искључиви кривци што у протекле четири године није било ништа од силних обећања да ће се БиХ прикључити ЕУ, јер су игнорисали упутства и јасне поруке Брисела да са ОХР-ом БиХ не може поднијети кандидатуру за чланство.

Тришић-Бабић је нагласила да се због лошег стања у Министарству иностраних послова БиХ на нивоу Савјета министара БиХ мора направити нови договор те да би обавезно требало вратити два замјеника, како је и било након потписивања Дејтонског споразума.

Ostavi poruku