U Haškom tribunalu sutra će biti nastavljeno suđenje bivšem predsjedniku Republike Srpske /RS/ Radovanu Karadžiću, a kao naredni svjedok Tužilaštva najavljen je holandski poručnik Patrik van der Vajden.On je ranije za potrebe Tužilaštva sastavio ekspertski izvještaj o snajperskim incidentima u Sarajevu, za suđenje bivšem načelniku Generalštaba Vojske Jugoslavije generalu Momčilu Perišiću. Glavni tužilac Serž Bramerc rekao je da će optužba „možda krajem ove godine“ završiti sa izvođenjem dokaza o incidentima u Sarajevu.

Na listi svjedoka za narednu nedjelju su i bivši pripadnik Vojske RS Milomir Šoja, zatim Alen Gičević, koji je u ranijim procesima svjedočio o snajperskom incidentu 3. marta 1995. godine u kome je zadobio povrede iznad desnog koljena, balističar sarajevskog Centra službi bezbjednosti Mirza Sabljica i kriminalistički tehničar Bogdan Vidović.

Suđenje Karadžiću, optuženom za genocid, zločin protiv čovječnosti i kršenja zakona i običaja ratovanja, prekinuto je u četvrtak na zahtjev odbrane, koja je tražila da joj se odobri da pregleda materijal koji je od Tužilaštva dobila kao „mogući oslobađajući“, a koji je zaplijenjen u beogradskim stanovima nekadašnjih oficira Vojske RS.