У Хашком трибуналу сутра ће бити настављено суђење бившем предсједнику Републике Српске /РС/ Радовану Караџићу, а као наредни свједок Тужилаштва најављен је холандски поручник Патрик ван дер Вајден.Он је раније за потребе Тужилаштва саставио експертски извјештај о снајперским инцидентима у Сарајеву, за суђење бившем начелнику Генералштаба Војске Југославије генералу Момчилу Перишићу. Главни тужилац Серж Брамерц рекао је да ће оптужба „можда крајем ове године“ завршити са извођењем доказа о инцидентима у Сарајеву.

На листи свједока за наредну недјељу су и бивши припадник Војске РС Миломир Шоја, затим Ален Гичевић, који је у ранијим процесима свједочио о снајперском инциденту 3. марта 1995. године у коме је задобио повреде изнад десног кољена, балистичар сарајевског Центра служби безбједности Мирза Сабљица и криминалистички техничар Богдан Видовић.

Суђење Караџићу, оптуженом за геноцид, злочин против човјечности и кршења закона и обичаја ратовања, прекинуто је у четвртак на захтјев одбране, која је тражила да јој се одобри да прегледа материјал који је од Тужилаштва добила као „могући ослобађајући“, а који је заплијењен у београдским становима некадашњих официра Војске РС.