Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске (РС) Раде Ристовић открио је данас у дворишту цркве Лазарица у Бањалуци спомен чесму и споменик за 156 бораца бањалучке Мјесне заједнице Лазарево 1 и 2 погинулих у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату.Министар Ристовић је рекао да је овај споменик мали дуг према онима који су дали своје животе за РС.

„Наш циљ је да се одужимо њиховим породицама и њиховој дјеци“, рекао је Ристовић, додавши да ће Влада РС, према својим могућностима, финансијски помоћи изградњу спомен обиљежја за погинуле борце Војске РС у свим дијеловима Српске.

Градоначелник Бањалуке Драгољуб Давидовић рекао је да је у изградњи овог споменика и спомен чесме, осим Борачке организације РС и ресорног министарства, финансијски учествовао и град Бањалука.

„Приотитет Града и Влада РС је да у Бањалуци буде направљен споменик свим погинулим борцима РС. Вјерујем да ће његова изградња почети на прољеће наредне године“, најавио је Давидовић.

Споменик, на коме је уклесано „Животе своје за отаџбину дадоше будућим покољењима РС на чување“, освештали су свештеници Бањалучке епархије уз присуство родбине, сабораца и многобројних личности из политичког и јавног живота РС.

Осим породица погинулих бораца, вијенце на споменик су положили министар Ристовић, предсједник Борачке организације РС Пантелија Ћургуз, представници Борачке организације Бањалука и Трећег пјешадијског (РС) пука Оружаних снага БиХ.

Ostavi poruku