SHARE

Министар за Косово и Метохију Горан Богдановић изјавио је данас да је поновним укидањем сигнала мобилне телофоније српских оператора, јужно од Ибра, као и покушај да се то уцини на северу покрајине, показатељ да Приштина не одустаје од једностаних потеза и насиља.Богдановић је у саопштењу навео да Приштина оваквим потезима жели стварање атмосфере страха и потпуне изолације Срба, и то у тренутку када се очекују преговори о свим постојећим проблемима, укљуцујуци  и питање телекомуникација.

“Овај чин косовских привремених институција, такоде, недвосмислено показује да на сваки конструктиван став Беогарада Приштина одговара једностарним потезом и провокацијама”, истакао је Богдановић.

Евидентно је да овакви потези косовских привремених институција имају за циљ застрашивање преосталих Срба јужно од Ибра и њихово етницко цишћење, али уједно показују да Приштини није стало до искреног дијалога  и постизања компромиса, сматра министар.

Она страна која пред предстојеци дијалог  ствара тензије, атмосферу сукоба и повлаци једностране насилницке потезе, мора да сноси одговорност за последице таквих  поступака, рекао је Богдановић.

Министар је истакао да у тренуцима пред предстојеци дијалог медународна заједница  мора да што пре превентивно реагује, да би спрецила  недговорно понашање и даље повлачење једностраних потеза Приштине.

Богдановић је позвао легитимно медународно присуство у покрајини да обезбеди несметан рад српских опереатора на Космету и створи услове за нормалан и безбедан живот српског становништва, али и да спреци насиље привремених косовских институција над преосталим Србима у покрајини.

SHARE

Оставите одговор