Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske (RS) Nedeljko Čubrilović i ministar životne sredine i prostornog planiranja Srbije Oliver Dulić potpisaće danas u Banjaluci Protokol o izgradnji novog mosta Bačevci – Fakovići preko rijeke Drine.Potpisivanju Protokola prisustvovaće i premijer RS Milorad Dodik, najavljeno je iz Ministarstva saobraćaja i veza RS.

Vlada RS usvojila je 14. maja Protokol o izgradnji mosta preko Drine, na lokaciji Bačevci – Fakovići.

Obaveze Vlade Srpske definisane ovim protokolom jesu da pokrene potrebne aktivnosti radi otvaranja novog graničnog prelaza i obezbijedi sredstva za izgradnju pristupne saobraćajnice na lijevoj obali Drine.

Vlada Srbije 4. februara usvojila je usaglašen tekst Protokola kojim je definisana obaveza Vlade da obezbijedi sredstva za izradu planske i tehničke dokumentacije, sredstva za izgradnju mosta, graničnog prelaza i pristupnih saobraćajnica na desnoj obali Drine u cjelosti, te za poslove nadzora.

Potpisivanje Protokola zakazano je za 12.00 časova u Maloj sali Administrativnog centra Vlade RS. Izjave za medije predviđene su nakon potpisivanja.