Naslovna Vijesti Bogdanović: Uvažiti državne interese i realnost

Bogdanović: Uvažiti državne interese i realnost

0

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović izjavio je da će platformu za pregovore sa Prištinom donijeti Vlada Srbije shodno državnim interesima i realnim okolnostima.On za beogradsku „Politiku“ rekao da se u javnosti, odmah nakon donošenja rezolucije Srbije i EU na Generalnoj skupštiuni UN, krenulo sa nestrpljivim i olakim licitiranjem, spekulacijama i prijedlozima.

„Rano je za spekulisanje kakav će biti modalitet i agenda budućeg dijaloga. Sada je najvažniji posao definisanje procesa koji treba da reši istorijski konflikt između Srba i Albanaca“, kaže Bogdanović.

On dodaje da je dobrodošlo svako mišljenje i argumentovana debata o načinu na koji se može riješiti kosmetski problem, ali da će Vlada Srbije donijeti platformu za pregovore.

„Otvoreni smo za sve opcije i predloge koji mogu da doprinesu ili dovedu do postizanja suštinskog i održivog kompromisa. Međutim, Vlada Srbije, shodno svom mandatu, nadležnostima, nacionalnim interesima i realnim okolnostima, doneće platformu za razgovore“, rekao je Bogdanović povodom prijedloga platforme za pregovore između Beograda i Prištine koji je sačinila nezavisna strateška organizacija „Centar za

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version