Naslovna Bosna i Hercegovina Silajdžić razara BiH

Silajdžić razara BiH

3

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Nikola Špirić nazvao je antidejtonskim djelovanjem način na koji predsjedavajući Predsjedništva BiH Haris Silajdžić predstavlja BiH u međunarodnim krugovima i ponovo upozorio da će mržnja koja iz Sarajeva ide prema Republici Srpskoj izgraditi njen novi status.„Način dosadašnjeg Silajdžićevog djelovanja pokazao se pogubnim za BiH, zato ga molim da stane kako se ne bi pokazalo da je disolucija jedino rješenje“, izjavio je Špirić Srni.

On je pojasnio da je status Srpske o kojem govori suprotan stavovima Silajdžića.

„Riječ secesija je riječ koju ja nikada ne izgovaram, negdje je ona duboko u Harisu. Pa ako je tako, aferim Harise“, poručio je Špirić.

On je sa žaljenjem konstatovao da je način na koji Silajdžić zvanično ili poluzvanično predstavlja BiH u međunarodnim krugovima, zahtijevajući izmjene Ustava i ponovo problematizujući entitetsko glasanje, očit primjer antidejtonskog djelovanja koje, po ocjeni Špirića, ne može ugroziti Srpsku, nego BiH.

„Dovoljno je reći da ideje Silajdžića nemaju pristalice u Republici Srpskoj, zato on pokušava tražiti sagovornike izvan BiH, ali ja ga upozoravam da je mnogo korisnije o problemima BiH razgovarati u BiH“, poručio je Špirić.

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH je u izjavi Srni zaključio da strani zvaničnici teško mogu ozbiljno da shvate sagovornika koji ogovara ljude sa kojima treba da dogovara rješenja otvorenih pitanja u BiH.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Haris Silajdžić u razgovoru sa američkim kongresmenom Rasom Karnehenom u Njujorku posebno je ukazao na izjave predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Nikole Špirića „kojima se zagovara secesija jednog dijela BiH“.

On je upozorio da sve češći i intenzivniji napadi zvaničnika iz Republike Srpske na suverenitet i teritorijalni integritet BiH imaju destabilizujući efekat za cijeli region, saopšteno je iz kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

3 KOMENTARI

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version