Настављене су активности на расвјетљавању убистава која су починили припадници организоване криминалне групе, која је ухапшена због више убистава и пљачке Карго центра на Аеродрому у Сарајеву, саопштено је данас из Тужилаштва БиХ.У саопштењу је похваљен тимски рад Државне агенције за истраге и заштиту, Федералне Управе полиције и МУП-а Кантона Сарајево, чији су припадници равноправно учествовали у хапшењима, претресима, привођењима и другим активностима проведеним по налозима Тужилаштва БиХ.

Велики број припадника специјалних јединица МУП-а Кантона Сарајево ангажован је на обезбјеђивању мјеста догађаја, даноноћом чувању мјеста пронађених гробница на подручју општине Хаџићи и мјеста догађаја гдје се обављају увиђаји.

Исте активности на подручју Зеничко-добојског кантона проводе припадници тамошњег МУП-а, који учествују и на проналажењу локација гробница на том подручју.

Кантонално тужилаштво у Сарајеву, у координацији са Истражним тимом Тужилаштва БиХ, проводи низ активности које се односе на убиство четири лица, а у вези са доношњем наредби за ексхумације, те провођење вјештачења и других радњи.

Више информација о овим активностим биће саопштено у наредним данима на конференцији за новинаре на којој ће учествовати представници тужилаштава и полицијских агенција које су учествовале у тим активностима, најављено је из Тужилаштва БиХ.

Четворица пљачкаша обучених у униформе Сипе су 5. децембра 2007. године из Карго центра на сарајевском аеродрому изнијели 2,5 милиона КМ који су припадали АБС банци. Лопови су однијели комплетну вриједносну пошиљку која је била намијењена за транспорт из АБС банке за Кредит Свис Цирих банку у Швајцарској.

Истражни тим Тужилаштва БиХ ухапсио је више лица осумњичених за ту велику пљачку, као за и убиства више особа које су нестале прије неколико мјесеци. Осумњичене је ухапсио Истражни тим који ради на откривању убистава Вернера Ајдарија, Мариа Толића, Митхата Мекића и држављанке Боливије Марије Салас – Кортез, као и пљачке из Карго центра на сарајевском аеродрому.

Истражни тим пронашао је јуче на подручју сарајевске општине Хаџићи посмртне остатке два лица, а лоцирао је још два тијела за која се претпоставља да потичу из случајева који се тичу убистава Вернера Ајдарија, Марија Толића, Митхата Мекића, те држављанке Боливије Марије Салас-Кортез, рекао је јуче портпарол Тужилаштва Борис Грубешић.

Ostavi poruku