Насловна Вијести Младић се вјешто крије

Младић се вјешто крије

1

Српски тужилац за ратне злочине Владимир Вукчевић изјавио је да се Ратко Младић изузетно вјешто крије, али да ће бити ухапшен.„Он се крије и излаже нас лошој спољној политичкој ситуацији и релативизује нашу позицију по питању Косова и Метохије, ЕУ и свих битних питања за будућност Србије“, каже Вукчевић, који је Младића назвао „кукавицом“, јер „држи цијели народ за таоце“.

Вукчевић је за „Вечерње новости“ рекао да су медији погрешно протумачили оцјене главног хашког тужиоца Сержа Брамерца као незадовољство сарадњом Србије, додајући да су из Хага добијена увјеравања да је то „био спонтани разговор са новинарима, у којем је свако од њих нашао нешто занимљиво“.

Према његовим ријечима, одговорност за успоравање и одлагање завршетка сарадње са Трибуналом ће се испитивати можда касније, јер би то сада, када је циљ хапшење Младића и Хаџића, било „расипање енергије и преусмеравање активности“.

Вукчевић је рекао да не жели да верује да постоје било какве политичке игре у вези са хапшењем хашких бјегунаца, наводећи да би се Србија трудила да их ухапси и да није на путу ка ЕУ. „Уз то, не умем да се бавим завереничким теоријама да је овај наступ везан за притисак на Србију због Косова“, додао је Вукчевић.

У кабинету Сержа Брамерца нису жељели да коментаришу изјаве које је Брамерц дао новинарима у Хагу, наводећи да „Брамерц припрема посјету Београду, гдје ће се сусрести са властима вјероватно у новембру, а у сваком случају прије наредног децембарског извјештаја у Савјету безбједности УН“.

„Данас“ пише да је за 3. децембар заказано суђење Босиљки Младић, супрузи хашког бјегунца Ратка Младића због недозвољеног држања оружја које је пронађено у њеном стану приликом недавних претреса.

„Политика“ пише да сарадња са Хагом остаје веома важан услов за ратификацију Споразума о стабилизацији и придруживању са Србијом о којој ће одлучивати холандски парламент и тај услов ће остати током читавог процеса евроинтеграција.

1 КОМЕНТАР

Ostavi poruku

Exit mobile version