Клуб Бошњака у Већу народа Републике Српске (РС) утврдио је да Закон о статусу државне имовине која се налази на територији РС, и под забраном је располагања, штети интересима бошњачког народа због чега ће покренути заштиту виталног националног интереса, саопштио је новинарима председник тог клуба Едим Рамић.

Он је у образложењу рекао да је овај закон штетан за све Босанце и Херцеговце и да се овакво законско решење не може донети на ентитетском него на државном нивоу.

Рамић каже да следи редовна процедура у којој овај закон иде прво пред Веће народа РС, затим Заједничку комисију Већа народа и Народне скупштине РС, а потом, ако се закон не повуче, на Уставни суд РС.

„Ако Уставни суд РС овај закон не стави ван снаге, уследиће захтев за оцену уставности на државном нивоу“, рекао је Рамић.

Закон о статусу државне имовине, која се налази на територији РС и под забраном је располагања усвојила је недавно народна скупштина РС.

Против овог закона на ентитетском нивоу су и неке земље Савета за имплементацију мира у БиХ.

За делегате Куба Хрвата у Већу народа РС ово законско решење није спорно и не вредја хрватске националне интересе, саопштено је после седнице Клуба хрвата у Већу народа РС.

Ostavi poruku