Zamenik predsednika  Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas u Apatinu, povodom najnovijih zbivanja u Sandžaku, da je za svaku državu, pa tako i Srbiju, bitno da se sačuva stabilnost i da se otvorena pitanja rešavaju dijalogom.“Ta stabilnost podrazumeva apsolutno poštovanje, s jedne strane, osnovnih ustavnih principa, kao što su očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta, a s druge strane puno poštovanje ljudskih prava i sloboda, ukljucujući i prava nacionalnih manjina”, rekao je Dačić u izjavi novinarima nakon susreta s predsednikom Opštine Apatin Živoradom Smiljanićem.

Prema rečima ministra interes Srbije je da se svuda gde problemi postoje oni rešavaju dijalogom.

“Dijalog je jedini put rešavanja problema, a sva ostala sredstva koja se koriste mogu da donesu samo nestabilnost. Zato pozivam sve koji žive u tom delu Srbije, sve političke i verske faktore, na očuvanje mira i stabilnosti kao najveću vrednost u ovom trenutku. Samo se u takvoj atmosferi može razgovarati o rešavanju drugih  otvorenih pitanja, od političkih i verskih do ekonomskih,” rekao je Dačić.

On je naglasio da je Srbija zainteresovana da svi njeni gradjani žive ravnopravno, da se svi krajevi zemlje ravnomerno razvijaju, ali uz očuvanje njene teritorijalne celovitosti.

Ostavi poruku