Насловна Вијести У експлозији на северу Авганистана погинуло осморо деце

У експлозији на северу Авганистана погинуло осморо деце

0

Осморо авганистанске деце је данас погинуло док су се играли са ракетом у једном селу у провинцији Кундуз на северу Авганистана, саопштили су локални званичници.Инцидент се догодио у дистрикту Али Абад, који се јуче нашао на мети напада талибана, који су испалили више ракета у покушају ометања парламентарних избора у земљи, пренео је Ројтерс.

Седморо деце је погинуло на лицу места, а једно од последица рањавања у болници, изјавио је шеф полиције у дистрикту Али Абад Хабибула Мохташим.

Мохташим је рекао да су ракету можда испалили талибани дан раније и да није експлодирала или да је постављена у оквиру планираног напада који се није одиграо.

Неексплодирана борбена средстава и мине, наследје три деценије дугог рата подстакнутог инвазијом бившег Совјетског Савеза на Авганистан, узрок су погибије или сакаћења хиљада Авганистанаца.

Више од 650 квадратних километара авганистанске територије и даље су активна минска поља, а у првих пет месеци ове године уклоњено је више од 11.000 противпешадијских мина и 380.000 других експлозивних направа,  саопштиле су Уједињене нације.

НЕМА КОМЕНТАРА

Ostavi poruku

Exit mobile version