У Словенији је због поплава изазваних обилним падавинама проглашено ванредно стање, становништво се евакуише из угрожених подручја, а једна дјевојка је погинула у бујици.Најкритичније је на подручју Цеља, гдје се из корита излила ријека Савиња и поплавила пут Цеље-Зидани Мост. Савиња се прелила преко насипа и на подручју Лашког, које је одсјечено од свијета, преноси Радио Словенија.

Поплављени су тамошњи културни дом, стари дио Терма Лашко и полицијска станица.

Под водом је и главни град Словеније, као и нека околна насељам, а без електричне енергије је више од 3 000 становника Љубљане.

Тридесетак путева у Словенији је затворено за саобраћај, а метеоролози најављују обилније падавине све до данас поподне.

Због пораста водостаја Саве могло би бити поплављено Кршко поље и стари дио града Кршког уз Саву. Нуклеарна електрана Кршко ради несметано, а због набујале Саве повећана је приправност.

На крањском подручју најтеже је било у Жирима, гдје су се јуче ујутро огласиле сирене како би најавиле општу опасност. Ријека Пољанска Сора угрожава око 90 објеката у Старим Жирима, а око 40 их је поплавила.

Поплаве су изазвале и велику штету у привреди у Загорју об Сави, гдје је поплављено више фабрика и стамбених зграда те евакуисано неколико породица. Слично је било и на подручју Ајдовшчине на западу земље.

Ostavi poruku