Naslovna Bosna i Hercegovina Anđić podnio ostavku

Anđić podnio ostavku

0

Član Nadzornog odbora Instituta za nestala lica BiH Milan Anđić podnio je ostavku na ovu funkciju, saznaje Srna.Anđić je, kako nezvanično saznajemo, ostavku podnio u petak i to zbog brojnih propusta i nedostataka u radu Instituta.

Predstavnici Republike Srpske već dugo vremena ukazaju na propuste i nerad u Institutu za nestala lica BiH.

Rukovodilac Operativnog tima za traženje nestalih RS Goran Krčmar izjavio je ranije da je poražavajuća činjenica da RS još uvijek traži 1750 nestalih lica, i da je za dvije i po godine rada Instituta pronađeno samo 81 tijelo koje pripada osobama srpske nacionalnosti. Krčmar je dodao da će Operativni tim RS uraditi sve da dođe do poboljšanja procesa traženja nestalih Srba ali da je za to potrebna pomoć Instituta nestalih osoba BiH.

Povodom obilježavanja 15. septembra, Dana nestalihi poginulih, predsjednik Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Istočno Sarajevo Mirko Vranić izjavio je da porodice nestalih Srba nemaju pravo glasa u Institutu za nestale osobe BiH, i da će tražiti prekid saradnje sa tom institucijom.

Član Ekspertskog tima jugoistočne Evrope za borbu protiv terorizma i organizovanog kriminala Dževad Galijašević izjavio je ranije Srni da je Institut za nestala lica BiH, a pre svega predsedavajući Kolegijuma direktora Amor Mašović oko sebe napravio vehabijski štab u kojem se nalaze bivši obaveštajci AID-a zaposleni u ovom institutu po ugovoru o delu.

Galijašević je upozorio da su Institut za nestala lica BiH, a posebno Mašević „u funkciji bošnjačke politike i bošnjačkih obaveštajnih službi koje direktno vrše socijalno zbrinjavanje vehabija, a koji potom postaju oči i uši AID-a“.

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version