Млади Републике Српске /РС/ разочарани су досадашњим активностима власти у БиХ у смјеру европских интеграција и добијања безвизног режима, а најновија анкета на сајту специјалног представника ЕУ у БиХ – www.реци.ба, показала је да више од половине испитаника не очекује да ће БиХ добити безвизни режим до краја године.На питање постављено на том сајту – да ли очекујете да ће БиХ добити безвизни режим до краја године, 57,67 одсто одговора гласило је – „не“, док је 27,87 одсто анкетираних одговорило да очекује укидање визног режима до краја године. За понуђени одговор „можда“ одлучило се 14,46 одсто учесника анкете, пишу „Вечерње новости“.

Генерални секретар Омладинског савјета РС Бојан Гребенар истакао је да је поражавајућа чињеница да се млади Српске, односно цијеле БиХ, и даље настоје „задржати даље од својих вршњака из ЕУ“.

Он је нагласио да су студенти универзитета у Српској у већини подржали европске интеграције БиХ, и да желе да буду дио европске породице и путују без виза.

Предсједник Омладинске информативне агенције БиХ Јан Златан Куленовић рекао је да су млади оба ентитета хронично разочарани ранијим, неиспуњеним обећањима и најавама домаћих политичара о добијању безвизног режима за БиХ, те да због тога „више и не очекују да ће им врата ЕУ у скорије вријеме бити широм отворена“.

Ostavi poruku