U ćeliji osudjenika Milorada Ulemeka Legije pre nekoliko meseci pronadjena su dva detonirajuća štapina u hemijskim olovkama, a tu informaciju potvrdila je ministarka pravde Snežana Malović za RTS.Pre nekoliko meseci, operativnim radom i pojačanim stepenom bezbednosti u svim ustanovama Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, došlo se do informacija koje su ukazivale da se u ćeliji Ulemeka, koji je tada bio u beogradskom Centralnom zatvoru, nalaze detonirajući štapini.

Pretresom Ulemekove ćelije su u nekim medju velikim brojem hemijskih olovaka, pronadjena dva detonirajuća štapina.

Medjutim, načelnik Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Milan Obradović nije želeo da za RTS komentariše ta saznanja.

Ovaj podatak sakriven je od javnosti, kako je rečeno, da bi se ušlo u trag osobama koje su Ulemeku dostavile eksplozivne štapine.

To je već drugi put da je kod Ulemeka pronadjeno sredstvo koje bi moglo da mu posluži u slučaju bekstva.

Početkom prošle godine medju knjigama u Ulemekovoj ćeliji pronadjen je plastični pištolj vrlo sličan „koltu“.

Istragom, koja je obuhvatila i pregledanje video zapisa ulaska u zgradu zatvora, utvrdjene su teže povrede u radu 11 pripadnika službe obezbedjenja u tom zatvoru, ali ne i ko je Ulemeku dao plastični pištolj.

Ulemek, koji služi kaznu zbog ubistva premijera Zorana Djindjića, u medjuvremenu je premešten u specijalni zatvor u Požarevcu, koji ima najsavremenije obezbedjenje.

Ulemek je maja 2007. osudjen na po 40 godina za učešće u ubistvu premijera Zorana Djindića 12. marta 2003, i nekadašnjeg predsednika Srbije Ivana Stambolića 2000-te. Ulemek je osudjen i na 15 godina robije za pokušaj ubistva Vuka Draškovića u Budvi 2000-te.

Ostavi poruku