У ћелији осудјеника Милорада Улемека Легије пре неколико месеци пронадјена су два детонирајућа штапина у хемијским оловкама, а ту информацију потврдила је министарка правде Снежана Маловић за РТС.Пре неколико месеци, оперативним радом и појачаним степеном безбедности у свим установама Управе за извршење кривичних санкција, дошло се до информација које су указивале да се у ћелији Улемека, који је тада био у београдском Централном затвору, налазе детонирајући штапини.

Претресом Улемекове ћелије су у неким медју великим бројем хемијских оловака, пронадјена два детонирајућа штапина.

Медјутим, начелник Управе за извршење кривичних санкција Милан Обрадовић није желео да за РТС коментарише та сазнања.

Овај податак сакривен је од јавности, како је речено, да би се ушло у траг особама које су Улемеку доставиле експлозивне штапине.

То је већ други пут да је код Улемека пронадјено средство које би могло да му послужи у случају бекства.

Почетком прошле године медју књигама у Улемековој ћелији пронадјен је пластични пиштољ врло сличан „колту“.

Истрагом, која је обухватила и прегледање видео записа уласка у зграду затвора, утврдјене су теже повреде у раду 11 припадника службе обезбедјења у том затвору, али не и ко је Улемеку дао пластични пиштољ.

Улемек, који служи казну због убиства премијера Зорана Дјиндјића, у медјувремену је премештен у специјални затвор у Пожаревцу, који има најсавременије обезбедјење.

Улемек је маја 2007. осудјен на по 40 година за учешће у убиству премијера Зорана Дјиндића 12. марта 2003, и некадашњег председника Србије Ивана Стамболића 2000-те. Улемек је осудјен и на 15 година робије за покушај убиства Вука Драшковића у Будви 2000-те.

Ostavi poruku