Naslovna Vijesti Srbi sa Kosmeta prihvataju samo srpsku državu

Srbi sa Kosmeta prihvataju samo srpsku državu

0

Skupština zajednice srpskih opština i naselja Kosova i Metohije danas će na vanrednoj sjednici u Kosovskoj Mitrovici razmatrati aktuelnu političku situaciju nakon rezolucije UN, koju su zajednički podnijele EU i Srbija.Potpredsjednik SNV sjevernog Kosova Milan Ivanović kaže u izjavi Srni da će na sjednici biti donesen zaključak kojim se odbacuje priznanje jednostrano proglašene nezavisnosti, odnosno da će naglasak biti dat stavu da kosmetski Srbi prihvataju isključivo teritorijalni integritet Srbije.

„Želimo još jednom da pojasnimo da je naš stav da je Kosovo i Metohija neotuđivi deo Srbije i da je nedavna Deklaracija o odbrani Kosova i Metohije u sastavu Srbije dokument koji predstavlja ideju vodilju“, pojašnjava Ivanović.

On kaže da je vanredna sjednica zakazana zbog hitnosti pitanja koje je na dnevnom redu.

„To pitanje je već razmatrano na sednici održanoj pre nekoliko dana.Ostaje da u užem sazivu zauzmemo stavove o rezoulciji“, kaže Ivanović.

Generalna skupština UN usvojila je 9. septembra aklamacijom rezoluciju o Kosovu, koju je podnijela Srbija uz podršku EU.

U rezoluciji nema, za neke evropske partnere sporne rečenice, da jednostrana secesija ne može biti prihvatljiv način za rješavanje teritorijalnih pitanja, ali se navodi da bi proces dijaloga, sam po sebi, bio faktor mira, bezbjednosti i stabilnosti u regionu i da bi dijalog imao cilj da unaprijedi saradnju, ostvari napredak na putu ka EU i poboljša živote ljudi.

Sjednica, koju je zakazao predsjednik Skupštine zajednice srpskih opština i naselja Radovan Ničić, biće održana u prostorijama Tehničke škole u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice sa početkom u 11.00 časova.

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version