Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije (FŠ) smijenio je danas selektora srpske Fudbalske reprezentacije Radomira Antića i na ovu funkciju postavio Vladimira Petrovića Pižona.Predsjednik FSS Tomislav Karadžić rekao je poslije današnje sjednice odbora u Beogradu da je odluka o prekidu saradnje sa Antićevim stručnim štabom donesena jednoglasno, javili su beogradski mediji.

Jednoglasnom odlukom za selektora je postavljen Vladimir Petrović Pižon, koji će biti na ovoj funkciji do kraja naredne godine. Ugovor sa Petrovićem automatski će biti produžen do ljeta 2012. ukoliko se reprezentacija plasira na Evropsko prvenstvo.

Pomoćnik Popoviću biće Radovan Ćurčić, sadašnji trener „Javora“, o kondiciji će brinuti Željko Boljević, a jedino se još ne zna ko će biti trener golmana. Prema dosadašnjim saznanjima, za tu poziciju postoje tri kandidata.
Antić je sa reprezentacijom Srbije izborio plasman na Svjetsko prvenstvo, a FSS je prošlog mjeseca podržao njegov ostanak na čelu seniorskog tima.

Slaba igra na Farskim Ostrvima, uprkos pobjedi od 3:0, pokrenula je lavinu koja je prokuljala poslije remija sa Slovenijom na „Marakani“.

Ostavi poruku