Bivši direktor Policije Republike Srpske Dragomir Andan prevezen je rano jutros u Hitnu pomoć u Banjaluci zbog zdravstvenih problema koji su posljedica višednevnog štrajka glađu ispred prostorija OHR-a u tom gradu.Načelnik Hitne službe u Banjaluci Nada Banjac izjavila je Srni da Andan osjeća bolove u mišićima, što je posljedica iscrpljenosti, te da je priključen na infuziju.

Ona je dodala da će Andan ostati u Hitnoj gdje će biti izvršene dalje pretrage.

Andan je 30. avgusta počeo štrajk glađu ispred prostorija OHR-a u Banjaluci, tražeći da još jednom budu sagledane okolnosti pod kojim ga je OHR prije više od tri godine smijenio i oduzeo mu lične dokumente. Tadašnji visoki predstavnik u BiH Miroslav Lajčak smijenio je Andana 10. jula 2007. godine sa obrazloženjem da je dio mreže podrške nekadašnjem predsjedniku RS Radovanu Karadžiću i da je zastrašivao novinare i građane koji su htjeli da je razotkriju.

Dragomir Andan je rekao da se u pismu, koje je dobio od visokog predstavnika, navodi da mu se zbranjuje rad u svim organima državne uprave, da mu se oduzimaju lične dokumente – lična karta i pasoš, i zabranjuje prelazak granice.

Ostavi poruku