SHARE

Бивши директор Полиције Републике Српске Драгомир Андан превезен је рано јутрос у Хитну помоћ у Бањалуци због здравствених проблема који су посљедица вишедневног штрајка глађу испред просторија ОХР-а у том граду.Начелник Хитне службе у Бањалуци Нада Бањац изјавила је Срни да Андан осјећа болове у мишићима, што је посљедица исцрпљености, те да је прикључен на инфузију.

Она је додала да ће Андан остати у Хитној гдје ће бити извршене даље претраге.

Андан је 30. августа почео штрајк глађу испред просторија ОХР-а у Бањалуци, тражећи да још једном буду сагледане околности под којим га је ОХР прије више од три године смијенио и одузео му личне документе. Тадашњи високи представник у БиХ Мирослав Лајчак смијенио је Андана 10. јула 2007. године са образложењем да је дио мреже подршке некадашњем предсједнику РС Радовану Караџићу и да је застрашивао новинаре и грађане који су хтјели да је разоткрију.

Драгомир Андан је рекао да се у писму, које је добио од високог представника, наводи да му се збрањује рад у свим органима државне управе, да му се одузимају личне документе – лична карта и пасош, и забрањује прелазак границе.

SHARE

Оставите одговор