SHARE

Савјет министара БиХ затражио је данас од Управног одбора Института за нестала лица БиХ комплетну информацију о разлозима незадовољавајуће динамике процеса верификације у централној евиденцији несталих.Предсједавајући Савјета министара БиХ Никола Шпирић рекао је на конференцији за новинаре да постоји оправдано незадовољство због спорости у процесу успостављања централне евиденције несталих што је био и закључак Управног одбора Института за нестала лица БиХ.

“Јавност тражи да се види зашто није успостављена база података. Након информације ћемо да видимо како можемо да помогнемо”, истакао је Шпирић.

Савјет министара БиХ утврдио је Приједлог закона о спречавању допинга у спорту у БиХ с циљем афирмације спорта без превара, духа олимпизма и међународних стандарда у овој области.

Приједлогом закона уређују се мјере и активности за спречавање допинга у спорту у БиХ, те прописују мјере за кршење антидопиншких прописа и дефинишу прекршаји и казне за кршење одредаба овог закона.

Доношењем овог закона биће уређена ова област у БиХ на основу Међународне конвенције против допинга у спорту, Свјетског антидопинг кодекса и Закона о спорту у БиХ.

Савјет министара БиХ донио је Одлуку о утврђивању критеријума и начину расподјеле средстава из буџетске резерве од 300.000 КМ за врхунске резултате у области спорта у БиХ у 2010. години.

Средства ће у првом реду бити додијељена Олимпијском комитету БиХ и спортским савезима БиХ чије су репрезентације оствариле резултате на такмичењима свјетског и међународног карактера.

Министарство цивилних послова БиХ објавиће јавни оглас за додјелу ових средстава у три дневна листа и веб страници Министарства.

Савјет министара БиХ задужио је руководство Секције БиХ за Свјетску изложбу “Експо 2010” у Шангају да му у року од 10 дана поднесе извјештај о досадашњем раду и финансијски извјештај закључно са августом.

SHARE

Оставите одговор