Najmanje 36 osoba preživjelo je pad putničkog aviona koji je pao juče u blizini Puerto Ordaza, na jugoistoku Venecuele, dok je 15 lica poginulo, posljednji su podaci koje je saopštilo Ministarstvo saobraćaja i komunikacije.U dvomotorcu tipa ATR-42-300 aviokompanije „Konvijasa erlajn“ nalazilo se 47 putnika i četiri člana posade.

Avion je letio iz grada Gvajana sa karipskog ostrva Margarita i pao je ubrzo nakon polijetanja na oko 10 kilometara od Puerto Ordaza, izjavili su zvaničnici.

„Nesreću je preživjelo 36 putnika, dok je 15 putnika izgubilo život. Povrijeđeni putnici zadobili su prelome i opekotine, ali nisu životno ugroženi“, izjavio je Francisko Rangel Gomez, guverener države Bolivar, u kojoj se dogodila nesreća.

On je izjavio da su neki od povrijeđenih već napustili bolnicu.

„Svi u Venecueli su u žalosti zbog ove tragedije“, izjavio je u saopštenju predsjednik Ugo Čavez koji je proglasio trodnevnu žalost u zemlji.

Avion se srušio na zemljište koje pripada fabrici „Sidor“, najvećoj čeličani u Venecueli i završio među buradima i brodskim kontejnerima kod obala rijeke Orinoko.

Uzrok nesreće još nije poznat

Ostavi poruku