Најмање 36 особа преживјело је пад путничког авиона који је пао јуче у близини Пуерто Ордаза, на југоистоку Венецуеле, док је 15 лица погинуло, посљедњи су подаци које је саопштило Министарство саобраћаја и комуникације.У двомоторцу типа АТР-42-300 авиокомпаније „Конвијаса ерлајн“ налазило се 47 путника и четири члана посаде.

Авион је летио из града Гвајана са карипског острва Маргарита и пао је убрзо након полијетања на око 10 километара од Пуерто Ордаза, изјавили су званичници.

„Несрећу је преживјело 36 путника, док је 15 путника изгубило живот. Повријеђени путници задобили су преломе и опекотине, али нису животно угрожени“, изјавио је Франциско Рангел Гомез, гуверенер државе Боливар, у којој се догодила несрећа.

Он је изјавио да су неки од повријеђених већ напустили болницу.

„Сви у Венецуели су у жалости због ове трагедије“, изјавио је у саопштењу предсједник Уго Чавез који је прогласио тродневну жалост у земљи.

Авион се срушио на земљиште које припада фабрици „Сидор“, највећој челичани у Венецуели и завршио међу бурадима и бродским контејнерима код обала ријеке Ориноко.

Узрок несреће још није познат

Ostavi poruku