Треба дефинисати могућности да у Сарајеву буде изграђено обиљежје за Србе страдале током посљедњег рата у БиХ, договорено је током састанка делегације Тима за координацију активности истраживања ратних злочина и тражења несталих лица Републике Српске (РС), коју је предводио руководилац Сташа Кошарац са Његовим високим преосвештенством митрополитом дабробосанским Николајем.

„Договорено да се у наредних неколико дана дефинишу кораци који ће допринијети да ова иницијатива што прије буде реализована. Треба наћи начина да се у насљеђе будућим генерацијама, али и зарад истине и историје, постави спомен, обиљежје које ће свједочити о страдању Срба у овом граду током протеклог грађанског рата у БиХ“, изјавио је Срни Кошарац након данашњег сусрета са митрополитом Николајем.

Кошарац каже да се упорно ћути о страдању сарајевских Срба на подручју које данас припада Федерацији БиХ, а посебно „у граду који бошњачки званичници упорно желе да представе главним градом БиХ“.

„Пред чињеницама и стравичним свједочењима српских жртава у Тужилаштву БиХ, који је настао у међународном инкубатору, затварају се очи. Крајње вријеме је да Срби из Сарајева добију мјесто на којем ће моћи да се окупе, прислуже свијеће и сјете се својих најмилијих, посебно онда када се обиљежавају годишњице страдања у сарајевским општинама“, истакао је Кошарац.

Он истиче да ово мјесто мора бити у центру Сарајева.

Ostavi poruku