Петоро Срба, од којих један теже, повријеђено је синоћ у сукобу са Албанцима на главном мосту на ријеци Ибар у Косовској Митровици, који се догодио убрзо након завршетка полуфиналне утакмице Свјетског првенства у кошарци између Србије и Турске.Двадесетједногодишњи Милош Радековић из Звечана примљен је у болницу у сјеверном дијелу града са прострелном раном у предјелу лијеве надлактице. Дежурни хирург Драгиша Миловић потврдио је Срни да је Радековићево здравствено стање након операције стабилно, док је четворо Срба након љекарског прегледа пуштено кућама.

Он је додао да су у питању повреде задобијене од каменица.

До сукоба је дошло синоћ око 23.00 часа када је стотињак Албанаца из јужног дијела града кренуло преко моста у сјеверни дио Косовске Митровице носећи заставе Турске и Косова и узвикујући „Турска,Турска – Косово, Косово“. Група од педесетак Срба дочекала их је на мосту, гдје је дошло до размјене каменица и пуцњаве.

Убрзо су се огласиле сирене за узбуну из сјеверног дијела града послије чега се у близини моста окупило неколико стотина Срба који су спријечили даље надирање Албанаца из јужног дијела града.

Ескалацију сукоба спријечили су припадници Косовске полицијске службе и Еулекс полиције који су пола сата након избијања сукоба поставили јаке снаге на мосту и употребом шок бомби и сузававаца растјерали окупљене.

Ситуација се у потпуности смирила два сата послије поноћи, послије чега су на мосту остале јаке снаге полиције не дозвољавајући било какав прелазак моста.

Портпарол КСП-а Бесим Хоти рекао је Срни да је ситуација у граду мирна и да током ноћи нису забиљежени нови инциденти.

Ostavi poruku