Код цркве Усјековања светог Јована Крститеља у Коњевић Пољу код Братунца данас се поново догодио инцидент који је изазвала мјештанка Фата Орловић, пријетећи и вријеђајући свештеника Борислава Тодића, групу радника и полицију.

„Дошли смо да очистимо порту и цркву уочи сутрашње крсне славе овог храма о чему смо претходно обавијестили полицију чија патрола је била присутна када смо стигли. Кад нас је видјела Фата Орловић је почела псовати и вријеђати. Она је покушала комадом грађевинског блока насрнути на мене, раднике и полицајца и том приликом нанијела је себи малу посјекотину“, рекао је Тодић новинарима.

Он је додао да су, захваљујући асистенцији полицији, ипак, очистили простор око цркве и да ће сутра бити прослављена слава овог храма.

Из Центра јавне безбједности /ЦЈБ/ Бијељина раније је потврђено да се овај инцидент догодио и да ће полиција сутра поднијети прекршајну пријаву против Фате Орловић.

Портпарол ЦЈБ Бијељина Драгомир Перић рекао је Срни да је полиција спријечила Фату Орловић да циглом удари православног свештеника на платоу испред цркве у Коњевић Пољу.

Она је и претходних година изазивала инциденте код ове цркве за коју тврди да је изграђена на њеној земљи, али то још судски није доказала.

Ostavi poruku