Kod crkve Usjekovanja svetog Jovana Krstitelja u Konjević Polju kod Bratunca danas se ponovo dogodio incident koji je izazvala mještanka Fata Orlović, prijeteći i vrijeđajući sveštenika Borislava Todića, grupu radnika i policiju.

„Došli smo da očistimo portu i crkvu uoči sutrašnje krsne slave ovog hrama o čemu smo prethodno obavijestili policiju čija patrola je bila prisutna kada smo stigli. Kad nas je vidjela Fata Orlović je počela psovati i vrijeđati. Ona je pokušala komadom građevinskog bloka nasrnuti na mene, radnike i policajca i tom prilikom nanijela je sebi malu posjekotinu“, rekao je Todić novinarima.

On je dodao da su, zahvaljujući asistenciji policiji, ipak, očistili prostor oko crkve i da će sutra biti proslavljena slava ovog hrama.

Iz Centra javne bezbjednosti /CJB/ Bijeljina ranije je potvrđeno da se ovaj incident dogodio i da će policija sutra podnijeti prekršajnu prijavu protiv Fate Orlović.

Portparol CJB Bijeljina Dragomir Perić rekao je Srni da je policija spriječila Fatu Orlović da ciglom udari pravoslavnog sveštenika na platou ispred crkve u Konjević Polju.

Ona je i prethodnih godina izazivala incidente kod ove crkve za koju tvrdi da je izgrađena na njenoj zemlji, ali to još sudski nije dokazala.

Ostavi poruku