Због обилних киша које су јуче и данас захватиле подручје општине Козарска Дубица поплављено је 75 домаћинстава, те једна школа и црква.Поплављена подручја посјетио је данас начелник општине Козарска Дубица Нино Јауз у пратњи шефа Одсјека цивилне заштите Ђуре Трубарца.

Јауз је истакао да су поплаве током ове године причиниле огромне штете на усјевима, објектима и инфраструктури општине Козарска Дубица.

„И овај пут поплаве су настале због оштећења доњег и горњег ободног канала који захтијевају темељну реконструкцију. Канал се зачепио, вода се излива и плави земљиште и домаћинства“, рекао је Јауз.

Он је нагласио да је општина сачинила приједлог мјера упућен Дирекцији за воде и Влади Републике Српске чиме је наглашена хитност рјешавања овог проблема и неопходност да се почне са санација канала.

Шеф Одсјека цивилне заштите општине Козарска Дубица Ђуро Трубарац прецизирао је да је поплављено 50 домаћинстава на подручју дубичке Равни, те школа и црква у селу Међеђа, као и 25 домаћинстава на подручју Мјесне заједнице Кнежица.

„Екипе од јутра раде на утврђивању угрожених дијелова водозаштитних објеката, насипа и канала. Тренутно радимо на утврђивању раковачког канала јер је ријека Раковица у наглом порасту и могла би угрозити села Драксенић и Демировац, такође у дубичкој Равни“, рекао је Трубарац.

Он је додао да су поплаве на подручју Кнежице узроковане излијевањем ријеке Кнежица, а у дубичкој Равни због оштећења на ободном каналу у који се сливају бујичне воде из планина Просара и Козара.

Ostavi poruku